Concentració 6º aniversari de l’accident nuclear de Fukushima
En Reus
Del 11 de març de 2017 / 11:30
al 11 de març de 2017

Concentració a la Plaça Mercadal de Reus
Dia: dissabte 11 de març
Hora: De 11,30 h. a 13 h.

Malgrat l’hermetisme de l’empresa explotadora (TEPCO) i ara encarregada de «solucionar» el problema, i del propi govern japonès, les notícies sobre Fukushima son preocupants, i van des del silenci absolut, a les que parlen de problemes severs en el reactor Nº 2 amb fuita radioactiva important, i forats detectats pels equips robotitzats, abans de que aquests equips fossin inutilitzats pels propis nivells de radioactivitat mesurats , S’han detectat forats importants en els contenidors de vapor del nucli del reactor 2 i una mena de material fosc que surt del contenidor, que segons TEPCO han d’analitzar, però s’intueix que el fet que la radioactivitat s’hagi disparat (el 2011 després de l’accident era de 73 sieverts/hora) es pel fet que aquest seria material en fusió.

Actualment s’aboquen diàriament 300 tones d’aigua radioactiva al pacífic des del complex de Fukushima Daichi, l’equivalent a un dipòsit de 6 m de diàmetre i 10 m d’alçada, o un pis de 120 m2 i 2,5 m d’alçada com el que pot viure molta gent, ple fins d’alt d’aigua molt contaminada.

Amb tot i la gravetat d’aquests fets, l’Estat espanyol té la intenció d’allargar la vida activa d’una central bessona de Fukushima, la C.N. de Garoña. Al contrari del que han fet altres Països com Alemanya, que després de l’accident van procedir a tancar aquest tipus de centrals, aquí l’Estat pretén crear un precedent per tal de que la resta de C.N puguin tenir via lliure per 60 anys.

Per denunciar aquesta situació i reclamar la no renovació dels permisos de les C.N ,ens concentrarem per sisè any consecutiu en motiu de l’aniversari de l’accident de Fukushima.

Aquest cop serà a la Plaça Mercadal de Reus, on farem un simulacre d’emergència nuclear per conscienciar a la població de la gravetat dels accidents i acabarem l’acte amb la lectura d’un manifest.

Us esperem. “Avui actius o demà radioactius”