[Video] Stop Harmony of the Seas

Stop Harmony of the Seas

Català

El Harmony of the Seas, el creuer més gran del món, arribarà el diumenge que ve al port de Barcelona, que esdevindrà el seu port base durant la temporada del 2016 (fins a l’octubre).

Amb una capacitat per transportar fins a 9000 persones, aquest gegant vaixell incrementarà significativament encara més la pressió turística a la ciutat de Barcelona, afectant encara més i intensament la vida quotidiana dels veïns de ciutat vella, la Barceloneta i una part de Sants-Montjuic.

Els danys socioambientals que comporta aquest ’monstre’ dels mars també són gegantins. D’entrada, cadascun dels dos motors del vaixell s’empassen 52.000 litres de fuel cada hora, 2.500.000 litres al dia tots dos junts.

El descomunal consum de fuel que tenen els grans creuers es tradueix en un volum d’emissions contaminants igualment descomunal en una ciutat que ja supera sistemàticament els límits de contaminació atmosfèrica fixats per la Unió Europea (i totes les despeses de salut que això genera), i sota un context global de canvi climàtic en el que no podem contiuar permetent un creixent volum d’emissions de gassos contaminants.

El diumenge 5 de Juny, acompanya’ns per visibilitzar el nostre rebuig a l’arribada d’aquest creuer monstruós i per exigir un altre model de turisme que permeta viure a una ciutat més habitable, justa i ecològica.

Castellano

El Harmony of the Seas, el crucero más grande del mundo, llegará el domingo al puerto de Barcelona, que se convertirá en su puerto base durante la temporada 2016 (hasta octubre).

Con una capacidad para transportar 9000 personas, este gigantesco crucero incrementará significativamente todavía más la presión turística en la ciudad de Barcelona, afectando mayoritaria e intensamente la vida cotidiana de los residentes de Ciutat Vella y parte de Sants-Montjuic.

Los daños socioambientales que comporta este ’monstruo’ de los mares son también colosales. De entrada, cada uno de sus motores se zampa 52.000 litros de fuel cada hora, 2.500.000 litros al día los dos juntos.

El descomunal consumo de fuelque tienen los grandes cruceros se traduce en un volumen de emisiones contaminantes igualmente descomunales en una ciudad que ya supera sistemáticamente los límites de contaminación atmosférica fijados por la UE (más todos los costes de salud que esto genera), y en un contexto de cambio climático peligroso en el que no podemos continuar permitiendo un creciente volumen de gasos contaminantes.

El domingo 5 de Junio, acompáñanos para visibilizar nuestro rechazo a la llegada de este crucero monstruoso y para exigir otro modelo de turismo que permita vivir en una ciudad más habitable, justa y ecológica.
Visiteurs connectés : 2