Per la conservació de les nostres costes, contra l’especulació urbanística

  Sommaire  

 Valencià

Celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient amb el lema: Per la conservació de les nostres costes, contra l’especulació urbanística.

Ecologistes en Acció del País Valencià considera que un dels principals problemes del medi ambient és l’erosió costanera i la destrucció del litoral.

L’ecosistema costaner és un dels més fràgils i al nostre territori ha patit multitud d’impactes ambientals per la construcció en primera línia de la platja, la destrucció de sistemes dunars per passejos marítims, la modificació de la dinàmica litoral per la construcció d’infraestructures portuàries i altres tipus d’obres, com els espigons. Tot això, lligat al canvi climàtic que està produint canvis en el nivell del mar, i les modificacions patides en els rius que aportaven sediments al litoral, ha provocat una preocupant erosió marina que està modificant la línia de costa a gran velocitat.

En el Dia Mundial del Medi Ambient, Ecologistes en Acció del País Valencià vol assenyalar que mitigar el problema de l’erosió costanera ha de ser un dels principals objectius de les administracions publiques competents. A hores d’ara, hi ha exemples d’una nefasta gestió urbanística que permet el deteriorament de litoral alacantí, per esmentar-ne algun, permetent urbanitzacions en primera línia de costa, en zones on els processos erosius són patents. Un exemple és la urbanització Las Olas, que està planejada en primera línia de platja a Les Marines, a Dénia. El projecte proposa la construcció d’apartaments de luxe de cinc altures a peu de mar, però han sorgit nombrosos aspectes de dubtosa legalitat pel que fa als permisos concedits per l’Ajuntament de Dénia en 2014, sota el mandat del PP. Ara des del Ministeri s’oposen a aquesta construcció.

Ecologistes en Acció del País Valencià vol manifestar, en el Dia Mundial del Medi Ambient, que la protecció de les nostres costes ha de ser una prioritat en les polítiques mediambientals i que s’oposa a qualsevol tipus d’actuació que supose la destrucció d’un metre més de litoral.

Han de desenrotllar-se plans de mitigació de l’erosió costanera i pensar en accions globals que permeten la sostenibilitat de les comarques costaneres.
Visiteurs connectés : 1