Reprueban la decisión del TC de anular la prohibición de las corridas de toros

  Sumario  

 Català

Ecologistes en Acció reprova la decisió del TC d’anular la prohibició de les “corridas de toros” a Catalunya.

Davant la decisió del tribunal Constitucional d’anular la normativa catalana sobre curses de braus Ecologistes en Acció vol manifestar a l’opinió pública el seu rebuig a aquesta sentència en els següents punts:

1. L’abolició de les curses de braus a Catalunya va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el 28 de juliol del 2010 a partir de la Iniciativa Legislativa Popular promoguda per la Plataforma Prou! amb la intenció d’aconseguir la prohibició d’aquests tipus d’espectables al nostre País. La decisió del TC representa menystenir un procés participatiu i democràtic sorgit de la societat civil i una interpretació subjectiva i errònia de les competències que el Parlament de Catalunya té sobre aquest tema.

2. Les infraestructures que es necessiten per a tornar les “corridas” a Catalunya complint la Llei estatal, estan avui en dia desmantellades, fins al punt que la principal plaça, la Monumental de Barcelona està totalment abandonada i part de les seves instal·lacions a punt de ser llogades amb altres objectius com els de instal·lar una Mezquita. Això representa que la sentència a part de ser injusta i antidemocràtica és inútil, perquè tornar a posar en funcionament tot el necessari per poder fer “corridas” a Catalunya seria altament costós i de difícil viabilitat econòmica.

3. L’abolició de les curses de braus a Catalunya va ser el resultat de la mobilització popular, la qual segueix disposada a defensar fins on faci falta la vigència de la normativa que regula la prohibició d’aquests espectacles vergonyants, aquesta oposició popular es mobilitzarà per tal de que la decisió del TC no tingui cap efecte legal al nostre País.

4. Ecologistes en Acció reprova la decisió del Tribunal Constitucional d’anular la prohibició de fer curses de braus a Catalunya, de forma explícita i rotunda i emplaça al conjunt de l’ecologisme social a fer un front comú en defensa de la legalitat de la normativa revocada i en contra de la barbàrie d’aquesta pràctica mesquina de tortura animal.
Visitantes conectados: 487