València: Concentració Contra la pujada de la llum i la contaminació de les elèctriques

Contra la pujada de la llum i la contaminació de les elèctriques
Concentració en València davant d’Iberdrola

Abans deien que les energies renovables eren massa cares i per això pujava l’electricitat, ara diuen que no plou i per això seguix pujant... Es burlen de nosaltres i amb aquestes mentires del govern i les grans elèctriques, ens pugen l’electricitat any rere any, de manera que hui tenim la 3ª més cara d’Europa, sols per baix d’Irlanda i Regne Unit.

Damunt, durant el passat mes de gener, en plena ona de fret, han desencadenat una escalada de preus que ha pujat la llum a nivells rècords. En un país amb 12 milions de pobres, amb greus problemes per cobrir les seues necessitats bàsiques, les elèctriques no han tingut cap problema de consciència en seguir tallant la llum als qui no podien pagar-la, provocant així morts per fred i per accidents domèstics.

I l’electricitat espanyola no sols és cara sinó també molt contaminant. Les centrals tèrmiques generen cada any milions de tones de CO2, el principal gas responsable de l’efecte hivernacle i el calfament del clima, que amenaça amb convertir les nostres terres en un desert erm si no canviem aviat. I les centrals nuclears produïxen milers de tones anuals de residus que seran radioactius i perillosos durant mil·lenis, amb el perill afegit dels possibles accidents greus que poden contaminar nacions senceres, afectant i arruïnant milions de persones, com ja ha ocorregut a Maiak, Txernòbil i Fukushima, i com va estar a punt d’ocórrer en Vandellòs, ací al costat.

Les companyies elèctriques com Iberdrola, amb la complicitat del govern, insistixen en mantenir aquest model caduc, perillós, car i contaminant. Tot el contrari del que fan a països propers com Alemanya, la qual està tancant ja totes les centrals nuclears, substituint-les per eficiència i renovables, mentre abaratix el preu de l’electricitat!

Per tot això convoquem aquest dissabte, 11 de febrer, a les 12 hores, davant la seu d’Iberdrola, a la Plaça de Tetuàn al costat del Pont del Real, una concentració contra la pujada de preus i la contaminació de les centrals elèctriques.

Tanquem Cofrents: Acció Ecologista Agró-Marfull, CGT, Ecologistes en Acció, Espai Alternatiu, Greenpeace, Intersindical Valenciana, La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, Plataforma A Contrapèl, Plataforma per un Nou Model Energètic, Xúquer Viu.
Visitants connectats: 482